Margriet Stallmann

Over mij

Welkom! Ik ben Margriet Stallmann (1960) en mijn opruimpassie begon met een klein boekje in het Engels dat ik vond in de uitverkoop jaren geleden. "Clear your clutter with Feng Shui" heette het, geschreven door Karen Kingston.

Wat mij mateloos intrigeert is de vraag welke invloed iemands leefomgeving heeft op zijn energie-niveau.

Kort daarvoor was ik verhuisd naar een nieuwe stad, had een nieuwe baan en ik raakte steeds meer in de stress door de rommel om mij heen in mijn nieuwe huis. Ik had totaal geen overzicht meer en een deel van de dozen bleef onuitgepakt, stonden in de weg en ik kon niets meer vinden. Het boekje inspireerde mij om te beginnen met opruimen en voor ik het wist was ik verslaafd.

Ik kreeg er zoveel energie van en eindelijk kon ik voor mijn gevoel weer verder, ook letterlijk, door onder andere de spullen in de gang en achter de voordeur op te ruimen. Dat voelde echt als een opluchting.

De jaren daarna heb ik veel meer boeken over opruimen gelezen en ook over minimalisme, consuminderen en financiƫle vrijheid. Heel veel van wat ik daarin gelezen en geleerd heb, heb ik met vallen en opstaan op mijn eigen huis en leven toegepast.

Ook in mijn werk heb ik mij lange tijd bezig gehouden met opruimen, structureren en ordenen. Ik heb 21 jaar als secretaresse bij een advocatenkantoor op de Zuidas in Amsterdam gewerkt.

Nog niet zo lang geleden heb ik besloten dat ik mijn droom, mijn eigen bedrijf, echt serieus ging nemen en heb mijn baan opgezegd. Ik wil graag doen waar ik echt gelukkig van wordt en mijn eigen beslissingen nemen. En wat ik het liefste doe is opruimen, overzicht creƫren en ruimte maken.

Ik benader het opruimen op een spirituele manier, in de zin van groei en bewustwording, en toch ook praktisch, down to earth, in samenhang met de helende energie van opruimen.


Bij "De Huishoudcoach" heb ik in 2021 de opleiding Professional Organizer voor de Particuliere markt gevolgd en succesvol afgerond.